Di-Ad-Alk Kft.
Szénhidrátcsökkentett sütő- és tésztaipari termékek
gyártása és forgalmazása
Regisztráció Belépés
Webshop A kosár üres
Cégünkről Fórum Diéta Receptek Kapcsolat

Cseréljen recepteket, ossza meg véleményét, tapasztalatait másokkal!

Választható témakörök:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
(Ha még nem regisztrált, töltse ki előbb a
regisztrációs adatlapot!)

Receptek

Elsősorban olyan recepteket várunk, melyeket Diadalk termékekből készíthetünk el, de olyanokat is örömmel fogadunk, amelyeknek cukorbeteg, fogyni vágyó, vagy diétázó társaink hasznát vehetik.

Margó 2014.10.09 15:46

Hozzászólás: (válasz Margó hozzászólására)

Vargabéles Margó módra

Hozzávalók:
- 250 g (1 csomag) Diadalk szélesmetélt
- 500 g. félzsíros tehéntúró
- 100 g. 20%-os tejföl
- 100 g. nyírfacukor
- 3 db. tojás
- 3 mokkáskanál vanília-aroma
- 3 mokkáskanál sütésálló édesítőszer
- 40 g. zabkorpa (vagy zsemlemorzsa)
- 40 g. margarin

Elkészítés:
A Diadalk tésztát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük és lehűtjük.
A tojások sárgáját összekeverjük a cukor felével, a tejföllel, az áttört túróval, ízesítjük vanília-aromával, és igény szerint folyékony édesítőszerrel. Az így kapott masszát összekeverjük a lehűlt tésztával.
Ez után felverjük a tojások fehérjét a maradék cukorral, és óvatosan a tésztás masszához keverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, és megszórjuk az alját zabkorpával, vagy zsemlemorzsával. Ebbe a tálba simítjuk bele a tésztás keveréket, és előmelegített sütőben megsütjük.

Cérnametélttel is készíthető, de én jobban szeretem szélesmetélttel.

100 g. mazsola is keverhető a masszához, nekem nem volt otthon, és nem is rajongok a mazsoláért.

A klasszikus recept réteslapot ír a tészta aljára és tetejére, de én ezt elhagytam.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá, aki elkészíti!

Erzsó 2013.10.19 22:18

Hozzászólás: (válasz Erzsó hozzászólására)

Káposztás tészta

Hozzávalók:
1 zacskó Diadalk kockatészta
1/2 evőkanál olaj
1 kis fej hagyma, vékonyra szelve
4 csésze reszelt káposzta

Elkészítési mód:
1. A tésztát főzzük meg, és utána szűrjük le.
2. Egy nagy teflonserpenyőben középerős lángon forrósítsuk fel az olajat.
3. Adjuk hozzá a reszelt káposztát és folyamatos kevergetés mellett süssük kb. 10-15 percig, míg a káposzta megpuhul és barnulni kezd. Megsózzuk, megborsozzuk.
4. Öntsük a főtt tésztát is a serpenyőbe és keverjük össze a káposztával.
Süssük további 3 percig.

Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Zsóka 2013.05.02 10:46

Hozzászólás: (válasz Zsóka hozzászólására)

Medvehagymás-sajtos muffin

1 csésze Diadalk sós liszt
1 teáskanál sütõpor foszfátmentes
1 tojás
¾ csésze joghurt
2 evõkanál olaj
½ csésze reszelt trappistasajt, vagy feta, vagy kecsketúró
10-12 medvehagymalevél apróra vágva

A lisztet a sütõporral összeszitálom. Egy másik, nagyobb edényben, amibe majd minden belefér, összekeverem a tojást, joghurtot, olajat, hozzáadom a reszelt sajtot és a medvehagymát, majd a lisztes keveréket. Összekeverem a masszát. Nem szabad nagyon kikeverni, mert akkor elázik a tészta, és tömör, lapos marad. Kivajazott muffintepsibe adagolom, kb. 200 fokos sütõben 15-20 percen át sütöm. Tûpróbával ellenõrizhetem, hogy megsült-e, közben pedig élvezhetem a sütõbõl kiáradó isteni finom, fûszeres illatot.

Etus 2013.05.04 14:04
 

Szia Zsóka!
Köszi a receptet! Megsütöttem, és nagyon ízlett! Kicsit szokatlan az íze, de hamar meg lehet szeretni. A férjem is elõször csak húzta az orrát, hogy mi a csuda ez, aztán a végén szinte mindet megette :)