Di-Ad-Alk Kft.
Szénhidrátcsökkentett sütő- és tésztaipari termékek
gyártása és forgalmazása

A cukorbetegségről

A cukorbetegségről

Manapság a cukorbetegség - amit az orvosi szaknyelv diabetes mellitus néven tart számon - világszerte egyre nagyobb fenyegetést jelent az emberek egészségére és közérzetére. A normális értéktől eltérő vércukor-szinttel jellemezhető diabétesz mintegy 150-200 millió embert érint. Csak az EU-ban mintegy 19 millió páciensnél diagnosztizálták ezt a betegséget, de igen nagyra becsülik azoknak a számát is, akiknél a cukorbaj még diagnosztizálatlan maradt. A magas zsír-, cukor-, és sótartalmú étrend és a mozgásszegény életmód elterjedésével az EU-ban rohamosan növekszik a túlsúlyos és elhízott emberek száma. A veszély különösen nagy a gyermekek esetében. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az EU-ban ötből egy gyermek már most is túlsúlyos. Jelenleg 14 millió túlsúlyos és hárommillió elhízott gyermek él az EU-ban, és minden egyes évben további 400 000 válik túlsúlyossá.
Részletek

A cukorbetegség és a funkcionális élelmiszerek

Az elmúlt évtizedekben egyre gyakrabban találkoztunk a funkcionális élelmiszer kifejezéssel, arra utalva, hogy az adott élelmiszer a hagyományos tápanyag-tartalma mellett valamilyen egészségre hasznos anyagot tartalmaz, egészségmegőrző szereppel bír.
Részletek
Menü