Di-Ad-Alk Kft.
Szénhidrátcsökkentett sütő- és tésztaipari termékek
gyártása és forgalmazása

Cseréljen recepteket, ossza meg véleményét, tapasztalatait velünk és másokkal!

Választható témakörök:

Receptek

Elsősorban olyan recepteket várunk, melyeket Diadalk termékekből készíthetünk el, de olyanokat is örömmel fogadunk, amelyeknek cukorbeteg, fogyni vágyó, vagy diétázó társaink hasznát vehetik.

Margó 2014.10.09 15:46

Vargabéles Margó módra

Hozzávalók:
- 250 g (1 csomag) Diadalk szélesmetélt
- 500 g. félzsíros tehéntúró
- 100 g. 20%-os tejföl
- 100 g. nyírfacukor
- 3 db. tojás
- 3 mokkáskanál vanília-aroma
- 3 mokkáskanál sütésálló édesítőszer
- 40 g. zabkorpa (vagy zsemlemorzsa)
- 40 g. margarin

Elkészítés:
A Diadalk tésztát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük és lehűtjük.
A tojások sárgáját összekeverjük a cukor felével, a tejföllel, az áttört túróval, ízesítjük vanília-aromával, és igény szerint folyékony édesítőszerrel. Az így kapott masszát összekeverjük a lehűlt tésztával.
Ez után felverjük a tojások fehérjét a maradék cukorral, és óvatosan a tésztás masszához keverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, és megszórjuk az alját zabkorpával, vagy zsemlemorzsával. Ebbe a tálba simítjuk bele a tésztás keveréket, és előmelegített sütőben megsütjük.

Cérnametélttel is készíthető, de én jobban szeretem szélesmetélttel.

100 g. mazsola is keverhető a masszához, nekem nem volt otthon, és nem is rajongok a mazsoláért.

A klasszikus recept réteslapot ír a tészta aljára és tetejére, de én ezt elhagytam.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá, aki elkészíti!

Erzsó 2013.10.19 22:18

Káposztás tészta

Hozzávalók:
1 zacskó Diadalk kockatészta
1/2 evőkanál olaj
1 kis fej hagyma, vékonyra szelve
4 csésze reszelt káposzta

Elkészítési mód:
1. A tésztát főzzük meg, és utána szűrjük le.
2. Egy nagy teflonserpenyőben középerős lángon forrósítsuk fel az olajat.
3. Adjuk hozzá a reszelt káposztát és folyamatos kevergetés mellett süssük kb. 10-15 percig, míg a káposzta megpuhul és barnulni kezd. Megsózzuk, megborsozzuk.
4. Öntsük a főtt tésztát is a serpenyőbe és keverjük össze a káposztával.
Süssük további 3 percig.

Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Lajos 2013.10.13 17:01

"Tejszínes", sonkás tészta

Szia Etus!
Irtad hogy küldjek még receptet ha van. Hát van. Kóstold meg ezt is! A "tejszínes" azért van idézőjelben, mert tejszínt nem is használok hozzá de ízre pont olyan...

Hozzávalók:
1 csomag Diadalk diabetikus orsótészta
1 fej hagyma
néhány gerezd fokhanyma
2-3 deci tej
Diadalk édes liszt
15-20 deka sovány sonka, vagy sonka jellegű felvágott
fehérbors
a tetejére reszelhető füstölt, vagy sima sajt ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát kifőzöm.
Mialatt a víz felforr és a tészta elkészül, lényegében el lehet készíteni a ragut is hozzá.
Ehhez
apró kockára vágom a hagymát, és olajon elkezdem pirítani.
Közben a sonkát is felkockázom úgy fél-egy centis darabkákra, és a piruló hagyma közé keverem.
Mikor már a sonka is és a hagyma is megpirult kicsit, megszórom fehér borssal (ha nincs, fekete is jó bele), és belekeverem az apróra vágott fokhagymát is. Az egészet egy-két evőkanál Diadalk édes liszttel lazán behintem (ami persze nem édes, csak ez a neve), és folyamatosan kevergetem, amíg a liszt is kicsit megpirul.
Ahogy érzem, hogy a liszt már kezd összeállni a ragu levével, sovány tejjel elkezdem felönteni folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen csomós, és ne égjen oda. Amikor a lé egy jó kis mártás sűrűségét elérte, nem hígítom tovább, hanem folyamatos kevergetés mellett főzöm még pár percig. (Só általában nem kell bele, mert a sonka éppen eléggé sós.)
Ha a tészta elkészült, leszűröm, és egy lapos tálra öntöm, a tetejére öntöm a ragut, majd reszelek rá sajtot. Én füstölt sajttal szoktam csinálni, de ki mit szeret azt tesz rá. Isteni finom és elég egyszerű! Jó étvágyat!

Etus 2013.10.18 03:35
 

Jaj de éééédes vagy Lajoskám! Küldtél még nekem receptet?! Fínomnak tünik! Hát már késő van de holnap meg is főzöm! Puszi :) és köszi :))

Zsóka 2013.10.14 22:34
 

Szia Lajos! A ma esti vacsoránk ez a hamis tejszínes tészta volt. Tényleg isteni lett. A végéért küzdeni kellett. Nem is lett elég a családnak, pedig olyan mennyiségű tésztát főztem, mint máskor szoktam egyéb tésztás ételekhez. Gyors és egyszerű. Köszönöm! Ezután beillesztem az étrendünkbe.
Üdv.: Zsóka

Webmaster 2013.10.14 09:52
 

Köszönjük, Lajos! Recepted felkerült az Olvasóink diétás receptjei oldalunkra is! Gratulálunk!

Lajos 2013.10.05 22:46

"Menzás" tarhonyaleves

Ez egy nagyon egyszerü étel, főszereplője az itt a weboldalon is megtalálható diabetikus tarhonya.

Hozzávalók:
1 csomag Diadalk diabetikus tarhonya
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 nagyobbacska krumpli
paprika, bors, delikát, olaj

Elkészítés:
A hagymát kis kockákra vágom, és olajon együtt pirítom a tarhonyával. Amikor már megpirult, kicsit leveszem a tűzről és pirospaprikát, borsot szórok rá. Ezt jól összekeverem, és felengedem vízzel, kb 3-4 liter. Aztán visszateszem a tűzre és teszek bele kb egy evőkanál delikátot.
Megpucolom és kockára vágom a krumplikat, és azokat is beleteszem.
Mire a krumpli megpuhul (kb negyed óra) a leves is kész.

Én nagyon szeretem, mert a gyerekkoromra emlékeztet, és nagyon könnyű elkészíteni.
A lényeg az egyszerüségében van, de aki akar, tehet bele karikára vágott fehérrépát, sárgarépát is.

Etus 2013.10.07 14:14
 

Szia Lajos! Kipróbáltam a menzás tarhonyalevesedet! Hát valami isteni lett!!! Köszi :) Csak az a baj vele, hogy alig bírtam abbahagyni az evést :D Küldj még receptet, ha van!

Webmaster 2013.10.06 11:33
 

Köszönjük, Lajos! Recepted felkerült az Olvasóink diétás receptjei oldalunkra is! Gratulálunk!

Zsóka 2013.05.02 10:46

Medvehagymás-sajtos muffin

1 csésze Diadalk sós liszt
1 teáskanál sütõpor foszfátmentes
1 tojás
¾ csésze joghurt
2 evõkanál olaj
½ csésze reszelt trappistasajt, vagy feta, vagy kecsketúró
10-12 medvehagymalevél apróra vágva

A lisztet a sütõporral összeszitálom. Egy másik, nagyobb edényben, amibe majd minden belefér, összekeverem a tojást, joghurtot, olajat, hozzáadom a reszelt sajtot és a medvehagymát, majd a lisztes keveréket. Összekeverem a masszát. Nem szabad nagyon kikeverni, mert akkor elázik a tészta, és tömör, lapos marad. Kivajazott muffintepsibe adagolom, kb. 200 fokos sütõben 15-20 percen át sütöm. Tûpróbával ellenõrizhetem, hogy megsült-e, közben pedig élvezhetem a sütõbõl kiáradó isteni finom, fûszeres illatot.

Etus 2013.05.04 14:04
 

Szia Zsóka!
Köszi a receptet! Megsütöttem, és nagyon ízlett! Kicsit szokatlan az íze, de hamar meg lehet szeretni. A férjem is elõször csak húzta az orrát, hogy mi a csuda ez, aztán a végén szinte mindet megette :)

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
(Ha még nem regisztrált, töltse ki előbb a
regisztrációs adatlapot!)

Di-Ad-Alk.hu
Menü